Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výcvikový tábor

12. 12. 2007

Když bylo Fajce 5 měsíců a začínala klackovatět, tak že jsem propadala zoufalství, rvala si šedé vlasy na hlavě a nevěděla kudy kam, tak jsme se přihlásili a zúčastnili jarního výcvikového a relaxačního tábora v Jablonném v Podještědí, kde se sešlo množství psů i páníčků různého věku, pohlaví i charakterů.

K mému velkému štěstí jsme byli v chatce s velmi milou osádkou :-) Já s Fajkou, dvě Haničky, jedna malinká fenka brabantíka v očekávání a jedná nádherná špringer-španělka Borka důchodcovského věku. Nejrušivějším elementem byl jak jinak než náš Fajkýšek a tímto dodatečně děkuji holkám, že nás po první noci nevystěhovaly a měly s námi trpělivost až do konce :-)

Na tábor jsem vyrazila plna očekávání a v naději získání dobrých rad na zvládnutí Fajkýškova charakteru a amoků. Ale jak už to tak většinou bývá, hledáš-li pomocnou ruku najdeš jí spolehlivě na konci svého ramene.

I když několik účastníků zájezdu nervově nevydrželo a opustilo kurz předčasně pod různými záminkami, moje masochistická povaha mi nedala a vychutnala jsem si dobré i krušné chvíle až do dna a musím říct: stálo to za to.

Při pozorování ostatních psů jsem si uvědomila, že Fajkýšek je marťan z jiné galaxie, který momentálně nemá se psi mnoho společného a je třeba si vybudovat vzájemnou důvěru a prošlapat si krůček po krůčku společnou cestičku životem....

Odpočívající Fajka

Unavená po náročném výcvikovém dni...

 

Náhledy fotografií ze složky Výcvikový tábor