Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akita v nouzi

 

Akita a její kříženci v nouzi

6.11.2015 -Tmavě žíhaná fenka akita inu hledá nový domov. Spěchá. Nerozumí si se zbytkem smečky a tak hledá nový domov se zkušeným páníčkem, který správně pochopí její potřeby a duši. Více infa na pavla.koutna@email.cz

akita-zihana.jpg

22.1.2015 - FOX 1 rok

Fox je čistokrevný pejsek plemene akita inu, žíhané zbarvení. Byl k nám předán majiteli, kteří si ho nemohli nechat, navštěvovali je lidé s dětmi a bohužel na jedno z dětí Fox vystartoval. Je to mladý pes, který se teprve učí a má právě pubertu Emotikona smile takže je takové chování naprosto normální v případě tohoto plemene, které vyžaduje důsledný přístup, pozornost a spolehlivé asertivní majitele, kteří budou dbát na zabezpečení psa a jeho další výchovu, hru a společnost, neboť tito psi nejsou rádi sami a nejsou vhodní pro hlídání pozemku. Fox žádné problémové chování nemá, je naopak poměrně dobře socializovaný, zná základní povely, nemá zatím problém ani s kočkami a ostatními zvířaty. Ke psům se chová vzhledem k plemeni normálně, i si zavrčí, ale nejde se prát, spíše se bojí. Manipulaci zvládá bez problému, nevadí mu oční kontakt ani dotyky na hlavě, naopak je veselý a vděčný za kontakt. Není rád zavřený ani sám, potřebuje společnost.
pro Foxe hledáme člověka, který má s akitami již zkušenost. Nabízíme ho pouze tam, kde bude mít psího kamaráda - nejlépe fenku, prostor na zahradě a stejně tak zabezpečené místo - kotec, místnost apod. kam se může zavřít v době nepřítomnosti majitele, je schopen zničit plot. Nabízíme ho pouze do rodiny bez dětí. Trváme na další socializaci a výchově, ne pouze na zahradu, aby si dělal co chtěl.
Zájemce o pejska moc prosíme, aby nám zaslal fotky místa, kde by Foxík byl, běžně to nechceme, ale v jeho případě je to třeba, neradi bychom, aby pejsek utekl, chceme pro něho spolehlivý domov, ze kterého se nebude muset už nikdy pryč.
Pejsek je kastrovaný, očkovaný, čipovaný.
Adopční poplatek za veterinární péči
3000
Vážní zájemci, kontaktujte nás na emailu denisa.tlapka@seznam.cz
Pejsek je v azylu u Poděbrad.
aaaa.jpg

 

 

DIDI - 1 rok 

Charakteristika: Prostřednictvím stránek hledáme domov pro pejska, zachráněného ze Slovenska. Nemůže zůstat v rodině, která mu pomohla a reálně hrozí, že bude muset do k nám útulku, který i tak je plný nechtěných psů. Najde se někdo, kdo Didimu pomůže, když už ušel takovou cestu?:
"Didi (Dingo) hledá nový domov. Člověk míní a život mění. Přivezla jsem Didiho ze Slovenska. Přijel malý chlupatý uzlík plný strachu. První týden bydlel pod postelí a snažil se vyhnout lidskému pohledu. V dnešní době je to aktivní týpek, který u ničeho nechybí. Veselý a vděčný za jakoukoli pozornost. Je malinký a váží tak do 8kg. Bohužel, jsem nucena se z domku přestěhovat do bytu, a tak nemůžu vzít Didiho sebou. Zahrádku opravdu potřebuje. Není vhodný do bytu, v době nepřítomnosti člověka v rámci své energie cokoli rozebírá na malé kousky. Proto pro něj hledám domov u páníčka v domku se zahrádkou, rád hlídá a pobyt na zahradě ho baví. Je to aktivní pejsek, který by se moc rád zavděčil a proto je páníčkovi neustále nablízku. Navíc se začal navážet do bulteriera Ozzyho, a tak ani netuší, jak moc je ohrožený. Pokud víte o někom, kdo by si vzal domů pidivlka, který miluje pohlazení a potřebuje vlídné zacházení, prosím, dejte mi vědět."

Didi není v útulku, zájemci prosíme kontaktujte paní Dubskou, tel. č.: 737 044 519

didi.jpg


 

 

asta.jpg

ASTA kříženka, stáří 8 - 10 let

 

V Astě vidíme krom rysů německého ovčáka i podobu japonských plemen (akita inu, šiba inu). Je to starší, klidná a rozvážná dáma, a co víc - poslušná a ochotná. Ideální partnerka ke klidnějším procházkám a výletům do přírody.

http://www.utulek-dobranov.estranky.cz/clanky/fenky-k-adopci.html

Dobranov u České Lípy

 

 

akita_2012_2.jpg

18.10.2012 - V Lučanském útulku u Jablonce nad Nisou je zhruba dvouletý červený akiťák. Hledá se majitel, Byl nalezen ve Mšeně!

http://www.utulek-dasenka.cz/galerie/psi/akita_2012.html

fotky_415.jpg

22.8.2012 - Hledáme nový domov a zodpovědného páníčka pro nádherného i když nezvládnutého dominantního červeného akiťáka s PP jménem Chikaramochi Go Byu-Ti-Sawa, stáří 2,5 roku. Je na slovensku. POUZE pro zkušeného nebo znalce plemene!! Pro více infa kontaktujte:  Michal Borovička 00421915796405. SPĚCHÁ!!  5.9.2012 - Stahujeme akiťáka z nabídky. Páníček se rozhodl si problémového psa ponechat a řešit situaci uzavřením do kotce :-(

24.1.2012 - Deny - URGENTNÍ!!
Denymu zemřela panička. Páneček je velmi nemocen a za měsíc jde do domova důchodců. Denyho provází zvláštní příběh. Před 3 lety projížděl dědinou nějaký pár lidí z Prahy a pejska měli v autě. Když se manželka pána ptala, co to má za krásného psa, dali jí ho a odjeli. Od té doby je Deny na dvorku na řetězu. Je to mladý, nádherný pes. Nekastrovaný. Má kolem 4 let. Je velice aktivní, šílený tahač. Vhodný i na psí sporty.
Má pouhý měsíc na umístění nebo dočasnou péči.
Dneska jsme za ním byli. Je to opravdu krásný pes.Nejspíše kříženec Akita inu.
Ze začátku byl ostražitý, ale po očichání ruky se mazlil. Při zájmu o pejska kontaktujte přímo mě.
Eva Janečková Tel: 734540636, Brno
Jsem ochotná zajistit pejskovi i převoz. Jsme od Brna, pejsek je od Boskovic.
http://nordic-rescue.rajce.idnes.cz/Deny_-_k_ adopci/
Deny

26.7.2011 - V Malackách bola mestskou políciou nedávno odchytená fenka, pravdepodobne akita inu, resp. jej kríženec. Zo začiatku bola veľmi vystresovaná a nikoho k sebe nepustila, dnes je to už lepšie a išla už aj pekne na prechádzku na vodítku, teší sa keď prídeme a nechá sa pohladkať. Neznesie sa však s inými psami. Ak by ste jej chceli poskytnúť domov, kontaktujte nás.

00421903947371
Magda OZ MAJME SRDCE odkaz ZDE

11107609.jpg

18.6.2011 - Darujeme do dobrých rukou pejska plemene Akita Inu. Je jeden a půl roku starý. Pouze zkušenému chovateli! Podrobnosti na akitak7@seznam.cz nebo tel. 775985990

Čibo
 

choco_ashi_new_home700pix.jpg

 

 

23.3.2011 -

Dvě fenky (sestry) americké akity s PP hledají nový domov. Ch. Akusaku’s Choco Mexican O’Thoorna Ashibaya Kuma Mexican O’Thoorn, věk 9 let. Více info na: www.akita.sk

 

 

 

10.3.2011 - Nádherná a hravá štěňátka. Kříženci akity inu. V útulku je jeden pejsek a jedna fenečka. Původně se jich do útulku přijalo pět, bohužel s propuklou parvovirózou a přes všechnu snahu 3 z nich zemřeli. Zbylí dva pejsi jsou již doléčeni a období nemoci si teď vynahrazují věčnými hrami :-).

kontaktní osoba: Jana Lišková
adresa: Srbce 13, pošta Němčice nad Hanou, 798 27, okres Prostějov
telefon: +420 603 220 256 (příp. 733 116 145)

http://www.srbce.estranky.cz/

štěňátka Srbce

10.3. 2011 - Centrum pro výcvik psů Alfa hledá nový domov pro dvě akita-inu s PP.Jedenáctiletá fenka Ibuki z Bambusového háje a její osmiletý syn P-Harry z Bambusového háje. Majitelka zemřela, dědicové o psy nemají zájem. Více info na www.canisterapie.net, nebo na mailu libuse@canisterapie.net, 602/658 685

Harry + Ibuki

www.canisterapie.net