Jdi na obsah Jdi na menu
 


35. Pochod krajem českých sklářů

3. 5. 2009

Fajuška kontroluje směr trasyV sobotu 2.5. se konal 35. ročník pochodu krajem českých sklářů, na který jsme se dlouho těšili. I když jsme se snažili dát dohromady víc kamarádů pejskařů z okolí, nakonec se zůčastnila akorát naše pruhovaná dvojka a skoro celá rodina  Kazíčkovic. Kvůli předpovědi teplého a slunečného počasí jsme si přivstali a vyráželi na trať jako jedni z prvních už v půl sedmé ráno. Pořadové číslo 1 a 2 z 261 účastníků 15 kilometrové trasy mluví za vše :-) Při chladnějších ranních teplotách se šlo krásně a než jsme se stihli unavit, zdolali jsme oba kontrolní body a nejvyšší vrchol naší trasy - rozhlednu Černou Studnici. Pak už nás čekalo jen klesání dolů do údolí lesem, v příjemném chládku vysokých stromů. Předešlo nás pouze hrstka výletníků, kteří pospíchali a měli před sebou trasu 35 a 50 km.  Díky nečekanému klidu na tratích jsme mohli Fajušku i Kazíčka pustit na volno, aby si taky užili volnosti a trošku se vyřádili. A že jsme je nemuseli moc pobízet:-) neomylně našli každou louži, každý příkop s bahýnkem, každý potůček, pramínek a snažili se osvěžovat jak jen to šlo. Ponožky od bláta a bahna obnovovali oba v pravidelných intervalech a ke konci trati byla Fajuška krom žíhání ještě hnědá od bahna, zelená od trávy a žlutá od pampelišek :-))) Kazíček má tu výhodu, že na něm není nic vidět a proto je pořád za čistotného fešáka :-)

Kazan z Dašického Zátiší

Fajušce se podařilo jednou vyběhnout v lese za zvěří do křoví a sebou strhla k běhu i Kazíka :-( jaké však bylo její překvapení když místo srnečky nebo zajíčka za křovím našla dvě turistky důchodkyně které obnovovali turistické značky. Drobátko se asi vyděsily, když se směrem k nim řítili dvě psiska :-)) ale Fajuška nakonec poslechla a vrátila se i s Kazíčkem zpět :-) V malé vesničce Huť se naše 15 kmetrová trasa napojila na trasu 25 kilometrovou a tak jsme v protisměru potkávali vycházkáře, kteří teprve vyráželi na trať zatímco naše čtveřice se už blížila do cíle a čekalo ji jen projít vesničkou Pěnčín a hurá do cíle v Alšovicích, kde jsme byli opět mezi prvníma.  

 

Kazík Fajuš a siesa na trati

Mooc děkujeme Kazíčkovic smečce za společnost, za odvoz a za moc vydařený pochod a těšíme se na další společné prochajdění a na další 36. ročník pochodu ! No a doufáme, že se k nám přidají příště i další 

Pár nic moc foteček z rukou paničky je TADY, páníček pochody nemusí a tak se obětoval a zůstal doma