Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhledny Jablonecka

NisankaPlánovaně neplánovaně jsme vyrazili s kompletní Kazíčkovic rodinou na 31. ročník dálkového turistického pochodu Rozhledny Jablonecka. Původně plánovanou trasu 28 km jsme kvůli teplu a díky učasti Kazíkovic juniorky nakonec zredukovali na trasu nejkratší a to 12 km. My jsme si ovšem s Dokýšem trasu prodloužili o dalších 10 km, protože jsme ke Kazišům a na místo startu do Jablonce nad Nisou a zpět domů kráčeli po svých :-).

Nejkratší trasa vedla z Jablonce lesní cestou na rozhlednu Horní Černou Studnici, kde jsme si dali občerstvovací pauzu s nanukem :-) čerstvější půlka týmu vyšplhala na rozhlednu, která byla pro turisty otevřená za zvýhodněné vstupné. Cestou jsme potkali naše milé cvičákové kolegy  a Dokýškovu oblíbenou haskounku Lavinu. Z Černé Studnice jsme seběhli krásnou cestou dolů přes Novou Ves k rozhledně Nisanka. Kluci se proháněli na volno a užívali si volnosti jak jen to šlo. U Nisanky jsme tentokrátp1020542.jpg chlupáče uvázali ve stínu a vyrazili na vrchol rozhledny všichni. A dobře jsme udělali! Ty výhledy stáli za to :-) Tedy do kraje ano, pohled směrem dolů přes kovové mříže již byl horší :-)) Cestou do Jablonce se procházelo přes Kynast a my se ještě zastavili na poledním občerstvení v restauraci MEXICO.

Socializační procházku přes město Jablonec jsme si zpříjemnili zastávkou na zmrzlinu. V cíli jsme za ušlapané kilometry kromě diplomu vyfasovali jako sladkou tečku ještě jizerský rohlík. Asi, aby jsme doplnili spálené kalorie :-) Cestou domů jsme doprovodili Kazišovic, a pak už pokračovali dalších 5 kiláků k domovu. Po dvacátém kilometru už Dokýšek šlapal vedle nohy jako australské hodinky :-))

Kazíčkovic děkujeme za super prochajdu! ;-)

Fotky ZDE