Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radegast show 2008

30. 7. 2008

Válečná porada :-)Dne 26.7. - 27.7.2008 se v Rožnově pod Radhoštěm konaly 2 výstavy plemena americká akita... Ač je naše Fajuška akitka japonská měli jsme tu možnost a díky Katce a její smečce Bear Key jsme se mohli akce zúčastnit. V pátek brzo ráno jsme vyrazili směrem na Prahu vyzvednout nějaké reklamní a dárkové předměty pro účastníky srazu a poté pokračovali směrem na Brno. Tam jsme se zastavili u tety Aničky na skvělý obídek a zhruba ve čtyři hodiny vyrazili směr Rožnov pod Radhoštěm.

Většina účastníku dorazila až v sobotu ráno a tak páteční večer byl ve Jak to chodí u profílů (p. Panýrek)znamení vyloženě rodinného přátelského posezení. Ubytovaní jsme byli v krásném pokojíčku na Hradisku, kde jsem si připadala jako v ráji. Spousta nádherných koní a psů... Sobotní výstavu posuzovala paní Blatoňová, která při posuzování všem dávala i mnoho cenných rad, jak by vystavování mělo vypadat, na co si mají dát začínající vystavovatelé pozor a velmi pečlivě zdůvodňovala i konečné pořadí a udílení titulů.

V kruhu - Fenky třída mladýchDruhou nedělní výstavu posuzoval pan Mravík ze Slovenska a opět velmi podrobě vysvětloval a zdůvodňoval svoje posudky, a i on dával vystavovatelům mnoho rad co a jak zlepšit. S tímto způsobem posuzování se na jiných výstavách určitě nesetkáte, z časových důvodů na opravdu rozsáhlé zdůvodnění posudku bohužel nikdy není čas. Díky skvělému podání se začínajcí vystavovatelé mohli  ujistit a přesvědčit na co je třeba opravdu dbát a kde má ten který pejsek či páníček slabiny... a tak jsme se mohli kupříkladu dovědět že pejsek je v převýborné výživové kondici a potřeboval by nejméně 7-10 kg "schudnút", nebo že pejsek je zcela nahatý a tak vypadá jak vychrtlý atlet, či se dovědět, že majitelka musela držet svého svěřence určitě ve studeném sklepě protože jinak není možné, aby byl pejsek obrostlý zimním kožichem ve třeceti stupňovém horku ;-)) Při vyhlašovaní vítěze a titulu BOB, kdy se rozhodovalo mezi psem a fenkou, rozhodčí opět důkladně zdůvodnil své rozhodnutí a titul dostala fenka, protože u fenky je mnohem těžší být v perfektní výstavní kondici a má mnohem méně času na získávání titulů než mají psy z důvodu hárání či vrhů. S čímž opravdu nelze nic jiného než souhlasit.

Naše velká favoritka CorrynkaPři procházce na nedalekou zříceninu a následném sestupu jsme díky mojí vlastní blbosti měli menší potyčku s Corrynkou, ale nakonec vše dopadlo dobře a Corrynce se nic nestalo. Fajuška měla sice natržený pysk, ale dobře jí tak potvoře nemá být taková netykavka a panička si zase po dlouhé době vyzkoušela Fejkynův stisk na vlastní kůžy .... dobře mi tak, alespoň si dám příště větší pozor. Naštěstí se nás Corrynka ani její super páníčci nezalekli a naplánovali jsme v brzské době společný výlet do skal, tak už se moc těšíme ;-)

Byl to moc krásný a poučný víkend ve společností mnoha psích kamarádů a jejich skvělých páníčků a vůbec nelitujeme, že jsme se do takové dálky vydali. Zpáteční cesta už byla bezproblémová a z Fajušky se postupně stává ostřílená cestovatelka připravená kdykoliv vyrazit na cesty :-) 

Fotogalerie SOBOTA

Fotogalerie NEDĚLE