Jdi na obsah Jdi na menu
 


Haguro No Kaigou - Sraz plemene akita inu

1. 6. 2008

Na dlouho očekávaný den srazu plemene akita inu HAGURO NO KAIGOU konaný v Kolíně na cvičišti ZKO Kolín Borky ve dnech 31.5.-1.6., jsme se dlouho těšili. Akce byla pořádána pod záštitou klubu KCHMPP a s tímto úžasným nápadem přišla rodina Rudolfova (www.haguro.cz), za což jim moc děkujeme, že se snaží dát lidi od akitek dohromady, aby bylo možné táhnout za jeden provaz jedním směrem a plemeno celkově nabralo ten správný kurz.

Skupinové foto

 Feiko, jak už je naším zvykem vyčuhovala z davu nejen svou barvou ale i svou hlasitostí a občasným ukázáním zoubků na kolemjdoucí, kteří nechtíc porušili Fajkýškovu pomyslnou bublinu. Tímto se dodatečně všem omlouváme. Celkově však je pokrok k lepšímu pořád znát a společné fotky Feiko bez košíku s pejsky jsou toho důkazem. Dokonce jsme stihli natrénovat kladinu přes kterou se nám doposud moc nechtělo.

 

Přednáška o plemeni vedená poradkyní chovu paní Hamplovou byla velice poučná a neméně zajímavá byla i část o teorii i praxi výcviku plemene akita inu, kterou vedla Dagmar Fischerová.

 

S Fajkýškem jsme se na srazu potkali se spoustou našich velmi dobrých kamarádů a známých, některé jsme znali osobně, jiné zatím jen po internetu a jsme moc rádi, že tomu tak je a věříme, že naše společné velmi dobré přátelské vztahy, které mezi námi vládnou jsou tím správným základem pro budoucí generaci chovatelů tohoto úžasného plemene, kterým akita inu bezesporu je.

Akita+ shiba inu na kladině

Strašně nám je líto, že kvůli velmi teplému počasí odpadl plánovaný pochod Kolínem :-( a přitom jsme se na něj tak těšili. Moc prosíme, aby se na něj při příštím srazu nezapomnělo a vyčlenilo se na něj dostatek času, protože pro obyvatele Kolína by naše akití smečka byla jistě nepřehlédnutelnou a nezapomenutelnou podívanou.

Na slíbenou návštěvu dorazila i Káťa s rodinou a její smečka amerických akitek Bear Key s malou papouškovou a na chvilku rozšířili řadu žíhaňáků kteří na srazu byli pouze dva. Našemu páníčkovi se tak splnil sen a mohl si užít své milované Terinky nejen na vycházce, ale i při lenošení na dece.

 

 

Pája a jeho tajná láska Terezka

 Sobota se nám vydařila krásně a dokonce padl i teplotní rekord 140 let starý, jen večerní bouřka z tepla udělala čáru přes rozpočet a spoustu lidiček se rozprchlo domů a tak nás přes noc zůstalo jen velmi málo. 

Nakonec se nad námi bouřka přece jen smilovala a ani nekáplo. Večer byla příjemná až rodinná atmosféra u piva, ale trošku mě mrzí, že právě rodina Rudolfova, která si večer konečně mohla vydechnout, posedět a popovídat s účastníky už vlastně večer neměla skoro s kým :-(

Krásnou teplou noc (šli jsme spát až ve dvě v noci) jsme prospali společně s Fajkou pod širákem a sledovali hvězdy, za sladkého melodického bzzzzzzzzzučení komárů.

Obohaceni novými zážitky a přáteli a příjemně unavení po skvělém dni i noci jsme se v neděli dopoledne odebrali k domovu a Fajkýšek celou cestu prospinkal v milovaném autíčku.

Děkujeme všem za krásné zážitky a na Haguro No Kaigo II nashledanou ...

Sandra a Hagýsek

Více fotografií ve fotogalerii, pamětní list a ZDE kompletní fotodokumentace.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Haguro No Kaigo