Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náš psí tábor aneb Pecka č. 3

2. 5. 2010
Rok s rokem se sešel  - utekl jako voda a opět jsme vyrazili v naší kompletní sestavě panička, páníček, foťák a Fajuška na výcvikový tábor, který pořádají naši kamarádi na Pecce pod názvem Náš psí tábor.... Na tábor, který je především pro berňáčky, se ale krom naší pruhované akitky, sešlo i mnoho jiných plemen i neplemen, různého stáří i velikosti. Protože už naprosto přesně víme co nás čeká, těšíme se dlouho dopředu na všechny kamarády, staré známé i nové známé.  A tak s klidným svědomím a bez jakékoliv nervozity, jaké budeme mít s Fájou výsledky jsme dorazili na tábor ve čtvrtek večer. Jistota v podobě naší oblíbené 

Cvičení ve VIP skupině

výcvikářky Jarči, která nás už zná a kterou už jen tak nic nerozhází se rozplynula hned v prvních okamžicích. Hlavní výcvikář Vašek společně s Janii nám suše oznámil, že výcvikáře si teda rozhodně vybírat nebudem a pro letošek jsme zařazené do jeho VIP družstva....po rozdýchání počáteční nevolnosti sem přikývla..... neboť to nebudu já, kdo bude po cvičení šedivější než Drobátko se s Fajuškou odlišujem :-)před cvičením (já už sem zvyklá), to nebudu já kdo bude mít v noci pruhované sny, to nebudu já kdo se bude v noci budit pruhovanou hrůzou, to nebudu já kdo nás po první výcvikové lekci raději přesune do jiné cvičící skupiny, aby měl klid :-) Ve VIP družstvu složeného ze samých veleúspěšných a vycvičených jedinců (psů i psovodů) budeme totiž za exoty. Všechno špatné je pro něco dobré ...a tak alespoň hlavní výcvikář pozná jak těžkou práci někteří výcvikáři v minulých letech odváděli :-))

 

Výcvikový plán byl jasně daný, ráno 6.00 nástup na stopování (to si nemůžeme s Fajuškou nikdy nechat ujít, protože stopování Fajušku hodně baví). Dokonce se jeden den vydala skupinka snaživých na stopování sama zatímco hlavní výcvikář dospával. Na snídani tvrdil sice něco o dešti... ale člověk nesmí všemu věřit, protože na nás během tréninku nespadla ani kapka :-)))))))

Cvičení ve skupináchKdyž si akita postaví hlavu... - naše VIP družstvo - již odzačátku jsme díky Fajuščině stavu rozvracely morálku družstva a vlastně i ostatních cvičících psů, fenky naštěstí zůstávaly docela klidné a Rokýček byl nad věcí jako ostatně vždy. Pořadová cvičený probíhala dle našeho standardního scénáře :-) ala akita. Spousta času byla věnována i socializačním cvičením, kterých v našem případě není nikdy dost. Překonávali jsme překážky...a že to někdy opravdu nebylo lehkéa přitom vůbec není proč :-). Taková jedna pruhovaná madam, když se zabejčí tak trvá i čtvrt hodiny něž jí člověk + výcvikář přesvědčí že není čeho se bát :-) a pak už zase lítá přes áčko jakoby se nechumelilo ... metrovku už jsme si pro jistotu skákaly po svém a začali na výšce chihuahuí :-)

Při cvičení obran a kruhovce, které bylo na dennodenním pořádku jsme opět nečekaně  překvapily. Fajuščina reakce na kruhovku a na figuranta byla o 100% lepší než minulý rok a vyslovená pochvala od výcvikářů, kteří nás sledují už třetím rokem nás hodně potěšila.

Fajuška se svou kamarádkou :-)V naší VIP skupince jsme se hodně věnovali i socializačním cvičením, které přišlo k duhu nejen Fajušce, ale i pro Rokýčka ze mlejna byla velmi užitečná. Takže se překračovalo, obcházelo, chodilo proti sobě, hráli jsme si na slalom i na vláček a zvládli opravdu hodně hodně věcí a cviků :-) Nedílnou součástí výcviku byl i nácvik a trénink ve výstavním kruhu kterou vedla Martina se svým úžasňáckým žampijonem berňáčkem Sidečkem. Nácvik v kruhu jsme vynechaly, aby mohla Fajuška dospat spánkový deficit a pořádně si odpočinout na odpolední cvičení. Nenechaly jsme si však jít zajímavou přednášku o vystavování, vystavovacích fíglech a spoustu zajímavých rad, za které Martině moc děkujeme. 

 Fajuška s výcvikářem VaškemDalší z mnoha aktivit byl například běh minovým polem, které spískala Kačka ze Mlejna.  Jednalo se o přivolání pejska na čas minovým polem..... jako miny posloužili poházené piškůtky, párečky, hračky, míčky, přetahovadla atd.) Fajuška se krásně rozběhla... ale doběhla jen k první misce s buřtíkama, které se jí dařilo procedit i přes košíček :-// no nejrychlejší  jsme teda  nebyly :-)) ale nejpomalejší také ne! :-) 

Závěrečná soutěž družstev, kdy naše VIP družstvo předvedlo dlouhodobé odložení psů i lidí s dokonalou obsluhou, už bylo jen třešničkou na dortu závěrečného dne :-)

Diplom + dárečky při závěrečném nástupu

 Speciální dík musí dostat i náš páníček, protože s náma celé ty 4 dny vydržel, celou dobu fotil za náročných podmínek a dokonce přežil i srážku s pitbulem Amígem! :-) za což si vysloužil i krásný diplom a pohár :-)) 

Moc děkujeme organizátorům a i všem zúčastněním za skvěle zorganizovanou akci, na kterou se opět za rok moc rádi vrátíme a staneme se součástí téhle vaší bezvadné psí rodiny! 

Malinkatý výběr s mnoha stovek foteček ZDE. Na ostatních se ještě pracuje, ale nebojte budou ! ;-)

PS: a pro zvědavce....náš výcvikář Vašek Pecku s náma přežil v klidu, i bez pruhovaných nočních můr :-)