Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství ČR v coursingu

4. 10. 2009

V neděli se Fajuška zůčastnila svého prvního oficiálního coursingového závodu - Mistrovství České Republiky v coursingu Kralupy nad Vltavou které pořádalo sdružení CCC a nevedla si vůbec špatně :-) Nejen, že byla přihlášená jako jediná akita a běžela sama, ale ještě ke všemu se postavila jako úplně první účastník závodu diky tomu, že akita byla v abecedním seznamu přihlášených závodníků na prvním místě. Ač na trati závodu byla za nováčka, nenechala se zahambit a po ukázání střapečku přesně věděla co jí čeká. Naše obavy jak se jí bude chtít běžet v novém prostředí, mnohem delší trať než na kterou je zvyklá a hlavně po náročné sobotě se zhruba v půlce tratě rozplynuly...Trať dlouhou 700 metrů proběhla s noblesou sobě vlastní, nic nedbaje unavy a nevyspání.

Běží, letí nebo skáče :-)

Díky tomu, že byla jediná akita obsadila 1. místo tohoto plemene. Co nám však udělalo velikou radost byl dosažený počet bodů. Pes, který zvítězil (velký pudl) dosáhl 187 bodů, pes s nízkým hodnocením dosáhl například 53 bodů. Naše Feiko získala 155 bodů. V rámci plemene akita inu se tedy neměla s kým měřit, ale ve srovnání se zbytkem plemen nedopadla vůbec špatně. A po sobotních 25 kilometrech to byl velmi dobrý výkon, zvláště se skutečností, že šla díky abecednímu řazení plemen na start jako první a neměla tak potřebnou motivaci podmíněnou předchozími běhy.

Dlouhé čekání nám zpříjemnila smečka Corrýšovic, která se na nás a na závod přijela podívat. A díky šikovnosti páníčků si i Corrynka mohla nečekaně protáhnout svoje tlapky na tréninkové trati. A běhalo jí to moc krásně :-)

Druhé kolo běhů bylo vyhlášeno na 14 hodinu. Těsně před začátkem jsme se ale dověděli, že druhé kolo bylo z technických důvodů zrušeno (skůtr, který zajišťoval natažení návnady zpět na start vypověděl službu) a proto byly výsledky vyhodnoceny pouze na základě prvního kola.

Po vyhlášení vítězů, při kterém Fajuška dostala dárečky diplom a medaily za 1 místo jsme všichni znavení uháněli domů odpočívat.

Další fotky ZDE